19

Mar

Den mikrobiella jordbruksrevolutionen

19 March 2025 18:00 to 19:30 Lecture/talk

Med hjälp av mikroorganismer kan man skapa produkter som är identiska med kött, mjölk och ägg, utan att djur är inblandade i produktionen. Det har beskrivits som den största förändringen av människans matproduktion på 12 000 år. Sociologen och matforskaren Tobias Linné dyker ner i visionerna om hur mat producerad av mikroorganismer kan förändra såväl människors ätande, som jordbruket som vi känner det och i förlängningen hela livsmedelssystemet. Hur kan ett skifte till mikrobiellt odlad mat se ut? Vilka utmaningar finns?

Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet bjuder in till en serie föreläsningar och paneldebatter varje termin.

Evenemangen är gratis att besöka, ingen föranmälan krävs. Vissa programpunkter lockar en stor publik så kom i god tid om du vill vara säker på att få en plats.

Alla miljöföreläsningar på Lunds stadsbibliotek

About the event:

19 March 2025 18:00 to 19:30

Location:
Lunds stadsbibliotek, Atriumgården

Contact:
jenny.hanssoncec.luse

Save the event to your calendar